1

1

Objekat

Inspirisan srednjovjekovnim gradom

Inspirisan fenomenalnom pozicijom nad Sarajevom, sa panoramom od 270 stepeni, na površini od 31.000 m2 Roof Gardens je koncipiran kao savremena gradina za novu kulturu življenja u 21. vijeku.

Jedinstven simbol Sarajeva

Roof Gardens predstavlja novu, zlatnu sarajevsku tabiju koja čuva tradicionalne, urbane i kulturne vrijednosti grada nad kojim zaštitnički lebdi.

Na osunčanoj strani s pogledom na šumu

Panoramski pogled na Sarajevo

10

minuta od centra Sarajeva

20

minuta od Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Svjež i čist zrak 365 dana u godini

Jedinstvena lokacija, dizajn i koncept

Živopisan sadržaj

Roof Gardens svojom oktagonskom formom i javnim centralnim trgom odiše tradicionalnim motivima i vanjskim amfiteatrom povezanim šumskom šetnicom sa stogodišnjom austrougarskom kulom Palež. Prostrani životni i zabavni prostori precizno su smješteni otvarajući pogled na panoramu od vrha Bjelašnice, preko Ilidže do Baščaršije i Bijele Tabije. Sama forma objekta predstavlja ravnotežu između okolnog pejzaža sa borovom šumom i stijenama te pažljivo osmišljenim sadržajima.

Roof Gardens se sastoji od ukupno sedam etaža uključujući i Trg koji se nalazi iznad treće etaže i predstavlja centralno mjesto okupljanja. Stanarima ovog stambeno-poslovnog kompleksa bit će omogućen lak, siguran i direktan pristup podzemnoj garaži. U okviru zgrade nalaze se i pojedinačne namjenske skladišne prostorije za svaku stambenu jedinicu i danonoćno osiguranje na ulazima u zgradu. Radi dodatnog komfora, u prizemlju će se nalaziti maloprodajni objekti i raznolika ponuda zdrave hrane.

E3

Penthouse etaža

E2

Četvrta etaža stanova

E1

Treća etaža stanova

Trg

Prizemlje i mezanin - poslovni prostori - restoran, recepcija, market, caffe bar, igraonica za djecu, poslovne kancelarije

S1

Garaže i druga etaža stanova

S2

Garaže i prva etaža stanova

S3

Bazen, fitness, wellness i spa

Uzbudljivo mjesto druženja koje donosi jedinstven doživljaj zabavnih sadržaja

Prostorom dominira centralni javni trg iznad kojeg se prema gustoj planinskoj šumi uzdiže otvoreni amfiteatar, nova kulturna scena našeg grada. Ovaj jedinstveni prostor na površini od 6.000 m2 bit će omiljeno mjesto susreta, druženja sa porodicom ili prijateljima poslije posla, te će omogućiti evoluciju urbane kulture uz jedinstven doživljaj i prirodno okruženje koji budi sva čula.

Poslušati koncert, uhvatiti prve zrake sunca uz jutarnju kafu i prepustiti se razgovoru sa omiljenim komšijom. Uživat će posmatrajući najmlađe u bezbrižnoj igri. U Roof Gardens-u vas očekuje život ispunjen svakodnevnim zadovoljstvom i zanimljivim sadržajima.

Koncerti

Bazari

Tržnica zdrave hrane

Izložbe

Festivali

Joga na otvorenom

Kino na otvorenom

1

4

Oaza mira koja budi sva čula

Wellness i Spa, Teretana, Bazen

Prepustiti se luksuznom doživljaju Roof Gardens Wellness & Spa centra koji donosi bijeg od svakodnevnice i istinsku oazu mira. Impresionirat će vas savršen sklad boja, materijala koji uz mirisa borove šume i pažljivo odabrane revitalizirajuće tretmane budi sva vaša čula.

Vaše jutro započnite posjetom bazenu, a nastavite na prostranoj terasi s pogledom na duboko zelenilo, savršeno mjesto za jogu. Nakon intenzivnog vježbanja u vrhunski opremljenoj teretani, opustiti se u sauni. Na kraju dana prepustite se umirujućoj masaži aromatičnim uljima.

Restoran i bar

Večera ili druženje uz panoramski pogled na Sarajevo. Opustite se uz omiljeni koktel u odabranom društvu. Proslavite uspješan radni dan uz egzotičan desert i čašu šampanjca. Prepustite se sanjarenju pod zvijezdama. Uživajte u otvorenom pogledu i nazdravite gradu koji se izdašno prostire ispred vas.

Roof Gardens

Koncept koji je potpuno prilagođen Vašim svakodnevnim potrebama.